Om mig:

Jag är en textilhantverkare som har hantverk och skapande med mig så länge jag kan minnas. Det har alltid varit viktigt för mig att få skapa med mina händer och det textila är det jag har fastnat för.

I gymnasiet gick jag på Umeå Waldorfskola där det var ett stort inslag av hantverk på olika sätt.
Efter det följde ett år på Blekinge läns folkhögskola där jag läste textil, både sömnad och vävning. Vidare läste jag 3 år textilvetenskap med inriktning mot handvävning i Borås där jag fick en fördjupning inom vävningen bland annat.
Jag har även en lärarexamen som folkhögskollärare och har gått flertal mindre kurser inom olika textila tekniker.


Förutom att skapa själv så brinner jag för att sprida kunskapen och inspirera andra att skapa på sitt egna sätt.

Om Wynja Hantverk:

Wynja är en runa som står för Lycka, Kreativitet, och glädje och det är det jag vill förmedla med mitt hantverk. Jag brinner för att skapa saker som både ger glädje för människan och miljön.
För mig är hållbarhet en viktigt del av mitt liv och jag vill visa på alternativ till slit och släng och att alla kan med enkla medel ta ett första steg till att leva mer hållbart.

Jag vill även bevara den kunskap som nedärvts från generation till generation och förmedla den på ett sätt som gör att fler kan inspireras till att skapa .

Om du har frågor så kontakta mig på [email protected] eller via kontaktformuläret längst ner på  hemsidan.

Om mig:

Jag är en textilhantverkare som håller till i södra Dalarna. Hantverk och skapande har funnits runt mig så länge jag kan minnas så det känns naturligt att det är det textila är det jag har fastnat för. Jag är utbildad till handvävare och folkhögskollärare och har gått flera kurser inom olika textila tekniker. Jag brinner för att inspirera andra att skapa och jag testar gärna nya saker. Det kreativa finns alltid med mig på olika sätt.